Dentokraft tuggskena

Dentokraft är ett motionsredskap för både käkmuskulaturen och tandupphängningsapparaten. Det praktiska redskapet består av ett hårt skaft och en tuggdel i ett mjukare medicinskt gummimaterial. Tuggdelen är utformad efter tandbågarna och därmed bekväm och lätt att använda med maximal effekt.

Dentokraft tuggskena

Dentokraft tuggskena

 • 1 st Dentokraft tuggskena

Patenterad och godkänd av Läkemedelsverket

Tillfälligt slut

Ange din e-post så skickar vi ett e-mail när varan är åter i lager.

Så här gör du

Stoppa in den vita tuggdelen i munnen och tugga antingen på hela tuggdelen eller ta en sida i taget och framtänderna separat. Endast 1 minut morgon och kväll räcker!

Dentokraft-motion

Bit ihop och må bra!

Dentokraft är ett motionsredskap för både käkmuskulaturen och tandupphängningsapparaten. Det praktiska redskapet består av ett hårt skaft och en tuggdel i ett mjukare medicinskt gummimaterial. Tuggdelen är utformad efter tandbågarna och därmed bekväm och lätt att använda med maximal effekt.

 • Smärta och spänningar i käkmuskulatur och huvud försvinner (minskar huvudvärk och spänningshuvudvärk)
 • Minskad risk för paradontit
 • Minskad risk för karies och plackbildning
 • Minskad tandgnissling/tandgnissel
 • Tänderna sitter bättre
 • Tuggförmågan stärks
 • Botar/lindrar tinnitus
 • Avstressande
 • Förbättrar sömnen
 • Både behandlande och profylaktisk
 • Lätt och bekväm att använda (kan vara ett bra alternativ till bettskena)

Varför behövs Dentokraft?

Den ökade stressen i samhället leder till att fler individer än någonsin har problem med tandgnissling och käkpress dag och natt. Detta leder till att musklerna blir spända och hyperaktiva, vilket i sin tur leder till syrebrist. Då frisätts inflammationsframkallande molekyler, som kan initiera muskelsmärtor och därmed ofta tuggsvårigheter, nedsatt gapförmåga, talsvårigheter och spänningshuvudvärk – och även leda till muntorrhet och sämre tänder.

Vad gör Dentokraft för nytta?

Genom att dagligen använda Dentokraft i några minuter ökar man blodcirkulationen i musklerna. Då ökar även syrehalten i området, vilket leder till att smärta, spänningar och värk försvinner. Fortsatt användning av Dentokraft stärker munnens muskler och minskar risken att problemen kommer tillbaka. Dentokraft kan alltså användas både i behandlande och profylaktiskt syfte.

Vid tuggningen stimuleras och stärks periodontalligamenten, dels genom träningen och dels genom den ökade blodcirkulationen. Även salivsekretionen ökar, varvid socker- och bakteriekoncentrationen i munnen minskar. Detta i kombination med den mekaniska nötningen som sker vid tuggning, kan leda till minskad plackbildning, som i sin tur kan leda till minskad risk för paradontit och i slutändan till minskad kariesrisk.

Dentokraft är lätt att använda.

Dentokraft kräver inga komplicerade rörelseprogram och den dagliga användningen går snabbt. Har man haft problem med smärta i munnen, märker man resultat av tuggandet på Dentokraft efter kort tid. Då bör man fortsätta att använda den, för att förhindra framtida besvär i musklerna och tuggapparaten. Med fördel läggs rutinen in efter tandborstningen. Dentokraft är ett enkelt motionsredskap utan bieffekter.

Våra kunder säger

Låt andra veta vad du tycker om Dentokraft tuggskena

*Namn
*E-post
Betyg
Bedömning
* = Obligatoriska fält

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av fantastiska erbjudanden och rabatter.

Integritetspolicy. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.